Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

mandag 31. desember 2007

Ullkåpemønster 2

Så var det frem med matpapiret og linjalen. Først ut er det bakstykket som overføres til matpapir med modifiseringene og ekstradeler klippes ut. I tillegg til et "belte" midt bak og en hempe til en knapp så tegner jeg et stykke som skal brukes til en fold midt bak som går fra beltet og ned. Til folden tok jeg utgangskpunkt i fremgangsmåte vist på Syrummet til Husqvarna ("Veck med separat underlag").


Det jeg klippet vekk øverst på bakstykket ble lagt til på bakre erme. Jeg la disse flatt inntil hverandre og utvidet ermet. Det blå stipla streken viser hvordan ermet var originalt. Bitene måtte overlappe bittelitt, men jeg håper det er lite nok til at denne endringen vil fungere uten at noe begynner å bulke seg på feil steder. Tror det går greit siden endringen er så pass liten.

Jeg lagde belegg til kragen ved å legge forstykket og fremre erme sammen og tegne ca 5 cm kant. Det samme ble gjort på bakre erme. Dette belegget skal trekkes fra på foret slik at foret kan sys fast i kanten av belegget.

Jeg ønsket ikke trompet-ermer på kåpen så nedre del av ermene ble endret til en mer mer rett variant pluss at jeg la inn ekstra marginer til oppbrett. Ulljakken var sydd uten oppbrett med blonde rett på råkanten.


Så ble alle lengdene forlenget ved å legge målbåndet parallelt med nederste kant på originalmønsteret og legge på ønsket lengde.Så var det å sette seg ned å tenke gjennom om alt var logisk og hvilken rekkefølge dette burde gjøres i for å få det best mulig til. Første del av planen er i alle fall å klippe ut deler til foret først for å se at det fungerer og merke eventuelle endringer på foret for å være forberedt til ytterstoffet (som jo er mye dyrere å gjøre feil på).