Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

mandag 31. desember 2007

Sammensying av ullstoffet
Da var ullen klippet og sydd sammen. Tipassing av plagg gjør jeg alltid ved å ta dem på meg på vrangen slik at alle sømmene stikker ut. Da kan jeg knipe litt her og der og sette knappenåler der jeg vil endre sømmen. Det funker bare når jeg i utgangspunktet har sydd for romslig så jeg bruker ikke å "ta i" første gangen jeg syr sammen. Her hadde jeg sydd foret først og hadde en følelse på hvor mye sømmonn jeg hadde og alle sømmene unntatt sidesømmene ble derfor sydd (ikke tråklet). Sidesømmen ble bare tråklet fordi jeg visste at den skulle tas opp igjen for å få sydd alle stikningene. Stikninger på skulder/erme er veldig vanskelig dersom ermene er sydd sammen også under ermen.... Det fant jeg ut da jeg sydde ulljakken :)


Tilpassingen kunne jeg ikke gjøre på bysten, jeg har nå funnet ut hvorfor ting jeg har sydd med skuldre ikke har passet så fint jeg hadde tenkt. Brysthøyden min stemmer ikke helt med bystens og jeg kan ikke justere brysthøyden på bysten. Så her er jeg nødt å tilpasse på meg selv. På bysten blir det i tillegg litt feil siden den er ermeløs. Stoffet trekkes jo litt i ermene og hele inntrykket av hvordan sømmene faller seg blir anderledes. Litt vanskelig å tilpasse på ryggen på meg selv....Kåpa passa (heldigvis) ganske bra uten noen justeringer. Før den tråkla sidesømmen ble spretta opp igjen markerte jeg med kritt der jeg hadde tråklet så det skulle være lett å sy nå kåpa skulle sys sammen igjen.