Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

mandag 31. desember 2007

Foret er sydd


Da var bitene til foret sydd sammen og kan prøves på for å finne ut hva som må endres på mønsteret.
Skal vi se:
Altså - den blå streken viser hvor skjøten på fremstykket gikk før. Den flytter jeg opp ca. 5 cm fordi det så bedre/riktigere ut.
Kåpa må svinges inn mer, så mye at det ikke holder å ta det inn i sidesømmene for da blir fremre sidestykke veldig smalt og unaturlig. Så her må jeg sy med større sømmonn på alle sømmene i livet. Får prøve å markere det på mønsterdelene.
Ermene ble lange nok og lengden på kåpa må bli ca 10 cm kortere enn mønsteret (måtte prøve med støvletter på for å få feelingen på plass). Må jo regne kanskje 5 cm til oppbretten nede siden det er kraftig ullstoff den skal sys i. Tror jeg bare klipper samme lengde i ullen også så har jeg litt å gå på hvis jeg skulle ombestemme meg på lengden.