Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

onsdag 12. desember 2007

Årets julestas


Da var årets julestas ferdig. Ble flat-foto for toppen var umulig å få på bysten og jeg må ha armene nesten utav ledd for å få den på :fnis: Jeg ville ha den uten glidelås og når en da syr i sateng uten stretch så må en smake steken. Både toppen og skjørtet er etter mønster i "Alt om Håndarbeide". Stoffet til skjørtet er kjøpt fra Stoff&Stil. Stoffet til toppen har jeg kjøpt på butikken og jeg har det inside-out for å få den litt mindre glansfull slik at den passer bedre til bomulls-skjørtet. Har sydd på litt myk, sort tyll på et underskjørt slik at skjørtet står litt ut. Brosjene eller hva jeg skal kalle det fant jeg på Panduro.

Skjørtet sydde jeg ganske så etter oppskriften. Toppen var egentlig et mønster for jersey-stoff og det viste seg at jeg måtte endre en del på skulderstroppene for å få det til å bli pent med non-stretch stoff. Da måtte bysten til pers og jeg la på lerretstoff i folder på skuldrene og tegnet mønster etter det når jeg var fornøyd. For å piffe litt ekstra opp og få frem lys-effekter i satengen rynket jeg toppen i sidene. Funker også som spist-formye-pinnekjøtt-gitt-kamuflator :)