Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

mandag 31. desember 2007

Ullkåpe mønster 1

Da er startskuddet fyrt av for ullkåpe-prosjektet og mønsterkonstruksjonen er igang. Jeg har nylig sydd en ulljakke etter mønster fra Stoff&Stil. Denne hadde raglan-ermer, noe jeg liker godt både på utseende og at det er ganske enkelt å sy og få fint i forhold til isydde ermer.Jeg satte ulljakken på bysten og satte knappenåler der jeg ønsket å forandre sømmene. Kragen satte jeg opp og brettet inn og så nålet jeg original-kragemønsteret fast og tegnet på hvor høy den skulle være. Kragen ble også gjort lik på begge sider av halsen og så skal jeg klippe den dobbelt og ha stikning øverst. Fremme skulle jeg bare ha en søm midt på for å bryte opp litt.


Bak ville jeg endre til noe som lignet mer et bærestykke. Jeg satte først nåler i en linje slik jeg ønsket bærestykket og så tegnet jeg endringen over på bakstykket.