Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

fredag 30. november 2007

God-symaskinen minHusqvarna 2000, modell 63 40, knall orange, made in Sweden.

Denne kjøpte jeg brukt for noen år siden, da var den ca. 20 år gammel. Det kostet meg ca. 2000,-. Jeg var student og ville ha en god og billig maskin. Mor har en enda eldre Husqvarna som fortsatt går og jeg tok det som et kvalitetsstegn. Jeg har bare prøvd Bernina og Husqvarna maskiner i mitt liv og da foretrekker jeg sistnevnte. Jeg lurer litt på å kjøpe ny for jeg mangler søm som kaster over og syr samtidig (jeg bruker å kalle det overlock, men jeg føler jeg blir misforstått når jeg sier det - for jeg tenker ikke å kjøpe sånn fancy overlock-maskin som syr med mange tråder samtidig...???). Uansett - jeg er veldigfornøyd når jeg ser bort fra den manglende sømmen.


Maskinen har sånn derre fasinerende godt, gammeldags hullkort-lignende prinsipp hvor en setter i en plugg bakpå med 4 ulike prydsømmer. Jeg bruker det nesten ikke det for jeg syns sømmene er litt sukkersøte, men elastisk søm har jeg brukt litt. Så her går det i rett søm og sikksakk og elastisk søm - ingenting mer (foreløpig).


Det fulgte med en del ekstrautstyr (diverse symaskinsføtter og andre dingsebomser) som jeg ikke ante hva jeg skulle bruke til før jeg fant Syrummet som Husqvarna har på sine hjemmesider. Der oppdaget jeg plutselig at den ene dingsebomsen var til å sy i knapper - jeg har jo alltid sydd i knapper for hånd. Dette må jeg prøve :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Atig og se at det er flere som har en venn i ei gammel men god maskin.Ellers er det en meget inspirerende side du har.
Hilsen fra Jorid som er ny i syklubben og driver og klipper og syr voksiposer til tvillinger som jeg skal bli Mormor til om en måneds tid.Spennende(``,)!!!!

magnek3 sa...

Du har sysammen og kaste over søm på din knallorange husqvarna, som jeg selv også har. :)

BLÅ eller GUL søm på mønsterkam A,B eller C er overlock sømmer.

Når den maskinen kom i 1973 så var det den første maskinen med så mye elastiske og praktiste nyttesømmer i sin tid..

du har sydd mye fint ser jeg, det er gøy og se at folk er kreative.
Selv er jeg skredder, men har ikke mere inspirasjon til og sy..

LN sa...

Ja, den var nok veldig god i 1973 og jeg vil si den er ganske så god i 2010 også selv om den har fått plass på kottet og er byttet ut med to nye. Jeg har på ingen måte tenkt å kaste den, men kanskje jeg kan gi den til en god venn så jeg kan komme løpende når jeg trenger en god gammeldags "slagbor" :)

qehenne sa...

Nostalgi som vekker mange minner. Mamma hadde en helt lik maskin som varte i mange, mange år. Fantastisk god å sy med.