Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

fredag 30. november 2007

Brudestasen


Og så var det brudestasen da. Her er det kappet noen hoder for å holde fokuset på kjolen :) Faktisk det første jeg sydde på min nyinnkjøpte Husqvarna modell knall oransje, knall kul. Fikk lyst til å tegne kjolen selv så jeg tok utgangspunkt i standarmønsteret mitt for skjørt og for topp siden jeg allerede hadde sydd med det og visste hvordan det passet. Dette var før bysta var i hus så her var det mye vrenging av armer og mange knappenåler litt inn i kjøttet før den skjulte glidelåsen i ryggen satt som den skulle. Jeg delte opp mønsteret midt foran og la inn et litt mørkere stoff i skjøten og broderte blomster av perler i ulike bruntoner i en stripe på midten. Slepet lagde jeg bare i et flatt stykk som jeg satte fast med borrelås på skjørtet under toppen så når jeg var lei av å passe på hvor det var så kunne jeg bare ta det av.

Hele kjolen er sydd i thai-silke. Et veldig takknemlig stoff å sy i fordi det er så stødig. En ulempe er at det rukker seg veldig lett og jeg er ganske misfornøyd med en del bilder pga rukker. Midt foran er det masse stryke-stivelse for å sikre dagen.

Sløret er ganske enkelt en stor sirken med silkebånd rundt kanten. Jeg kjøpte en gjennomsiktig liten kam til å sette i håret og sydde den fast ca 15 cm fra midten av sirkelen slik at sløret falt seg fint i litt ulike høyder. Utrolig at om en kjøper et slør så koster det gjerne 1500-2000 kr, mens det koster max 200,- å sy og så er det så utrolig enkelt at alle kan gjøre det!


Her er noen andre utkast fra skisseblokken:Ingen kommentarer: