Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

tirsdag 17. januar 2012

Snuppebukse fra voksenbuse - Baby girls trousers from adult trousers

Første delprosjekt ut: Rosa cordfløyel-selebukse til snuppa. Jeg brukte mønster fra Ottobre (nr.1/2011 tror jeg).

Her gikk låra av den rosa fløyelsbuksa med. Til forstykkene på bena brukte jeg litt av lommene og beltehempene også for litt ekstra pynt.
First project: Pink cord-trousers for my little girl. Pattern from Ottobre (no. 1/2011 I think). For the front pieces I've used parts of the original pockets for som extra finish.

La til mørk lilla ribb fra Stoff&Stil for å få litt kontraster til den litt blasse rosa looken.
Added some dark purple jersey to obtain some contrast to the faded look of the pink cord and I think jersey is in general a good comfy and practical choise for a baby.

Og for å få litt jentepynt freste jeg opp et broderi via Inkscape og mitt eget stingsettingsprogram og syns det ble veldig greit (i alle fall sett i forhold til tidsbruken, at snuppa sov hele prosjektet gjennom og at jeg fikk til broderinga på første forsøk). Er fare for at jeg kommer til å bruke samme broderiet på flere av disse prosjektene. Må raffinere litt på stingsettingen, men legger det kanskje ut for nedlasting etter det. Det var jo så easy-peasy.
And to add a litte extra I created a simple embroidery using Inkscape and my own svg2embroidery converter.