Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

torsdag 21. februar 2013

Varme barnevotter

Har ei lita jente som er fæl til å være kald på hendene. Vi har prøv mange slags votter. Storebror har hatt litt å arve og disse har funket for han som er varm av seg, men lillesøster er ikke så enkel i votteveien. Finnes masse ullvotter i butikkene, men da gjerne uten tommel for de aller minste babyene som ligger helt stille i vogna si og sover - ikke sånne som svinser rundt og mister vottene for hver meter. Så da var det bare å sy selv. Største problemet var å finne tid...

Jeg tok utgangspunkt i et vottemønster fra Ottobre (nr. 6/2010)

Jeg droppet mansjettene og forlenget mønsteret og utvidet det godt slik at vottene skulle kunne gå over tjukke dresser og boblejakker. Jeg sydde yttervott og for av samme stoff (noe ull jeg hadde liggende fra Stoff&Stil som jeg brukte til en kåpe tidligere). Forvottene var ca 4cm kortere enn yttervottene.

På forvottene sydde jeg på noen bånd ved vristen og tredde en strikk i denne løpegangen.

På yttervotten lot jeg det være hull i sammensyingen mellom den svarte og hvite knappenåla (for å få stroppen gjennom) og stoppet sammensyingen ved den gule knappenåla.

Til slutt brettet jeg yttervotten inn og sydde en søm slik at det ble en løpegang til å tre neste strikk gjennom.