Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

torsdag 21. februar 2013

Adobe bridge for å komme raskere igang med og sy

Jeg har samlet meg opp litt diverse mønster og slikt gjennom flere år med diverse abonnement og shopping på Narvesen og sånt og liker godt å bla i disse bladene en gang i blant, men ikke nødvendigvis når jeg vet hva jeg ønsker å sy og bare øsker å finne det beste mønsteret så fort som mulig. Der har Adobe Bridge pluss et kamera løst problemene mine. Jeg fikk den med når jeg lastet ned Adobe Photoshop CS2 som er en gratisvesjon av Photoshop.

Kort fortalt så tok jeg bilder med kamera av forsiden på søm-bladene mine og av alle sidene hvor jeg syns det var noe jeg noen sinne kunne tenke meg å sy eller ta utgangspunkt i for å sy noe lignende. Og så la jeg 3 kategorier av keywords til disse bildene: passer til (mann/dame/baby/gutt/jente), magasin (fx Ottobre 6/2010), mønstertype (bukse/genser/julepynt...). Og det gjør ingenting om ett bilde inneholder flere mønstertyper - noe det vanligvis gjør. Når jeg har gjort dette med alle bildene kan jeg søke på ett eller flere keywords og få opp de magasinsidene som jeg ellers måtte ha bladd meg gjennom alle bladene for å finne.

Nå når jeg skulle få snudd meg rundt og sydd noe til karnevalet kunne jeg bare søke på karneval og få oversikt over hva jeg hadde mønster til. Herlig tidsbesparende!
Og gutten ble fornøyd :)