Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

tirsdag 6. mars 2012

Jakke-ufo endelig ferdig

Denne har lidd av et veldig vanlig problem: nesten ferdig, mangler bare glidelås og litt sånt - drit - den ble ikke helt som jeg hadde tenkt - gidder ikke gjøre mer nå.Så da har den blitt hengende i skapet i ca. 1 år nå. Delvis også pga en stor mage som gjorde det vanskelig å tilpasse. Nå føles det veldig bra å være ferdig med den og det beste av alt, den ble ikke så verst når jeg fikk sydd den inn ganske mye i ermer og rundt livet. Den var ganske bumsete. Den er fortsatt litt i største laget og jeg vurderer og knipe inn litt til i side/undererm-sømmen.

Ytterstoffet er svart bevernylon. Inni er den foret med noe vattert greier fra stoff og stil (mener jeg det var - lenge siden...) Inni ermene har jeg klippet av ermene på en avdanket ulltrøye sånn at når en skal gå med en tynn og kortermet bluse eller sånt inni, så er det ganske varmt og tett inntil håndleddet likevel. Veldig fornøyd med den. Også tror jeg nok det ble betydelig mindre bumsete på den måten siden den myke ulla er mye nettere enn det stive vatterte foret (selv om det til vattert for å være er ganske tynt).

Mønsteret er gjenbruk av ei kåpe jeg sydde tidligere. Jeg har bare endret noen detaljer (knepping fremme til glidelås, litt sidere bak, tatt bort folder bak).

Hadde tenkt å bruke tape i sømmene, men det ble med tanken. Var redd det skulle bli for stivt.