Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

mandag 5. april 2010

Sy- og broderimaskin


Jeg har investert i syglede og dermed en kombinert sy- og broderimaskin av typen Singer Quantum Futura CE150. Den kom i hus for over et år siden, men jeg har visst verken blogget om den eller en del av de syprosjektene den har blitt utsatt for. Jeg brukte å holde hardt på at broderi er noe en gjør med flid og for hånd. Akk, så har det prinsippet falt i grus det også. Det var vel forrige gang jeg satt og sirlig broderte et motiv på et lite plagg og tenkte at det gikk da fryktelig tregt. Jeg har fortsatt et prinsipp igjen at jeg i størst mulig grad ønsker å lage motivet og broderiet selv slik at broderiet ikke bare blir en slags "utskrift".

Singeren syr godt både i tykt og tynt, syns jeg. Broderienheten også. Trøblet litt med trådspenningen i starten, men nå begynner jeg å kjenne den bedre og følger ikke oppskriftsboken like slavisk. Automatiske knapphull er fantastisk. Fast innstilling på at nålen skal stoppe oppe eller nede er også fantastisk. Det eneste jeg kan klage på er at den er passer litt for nøye på og sier fra om feil med å pipe, noe som ikke er så gunstig når en skal prøve å sy så stille som mulig