Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

torsdag 15. mai 2014

Pappabukse til guttebukse 3

Poden nærmer seg en størrelse som ikke lenger er så enkel for omsøm fra pappa-bukse til gutte-bukse, men denne lite brukte pappa-finbuksa som var lite brukt fordi den var så "bumsete" kunne funke fint. Brukte samme mønster som jeg har vært så fornøyd med før, bare i større størrelse.

Her er sluttresultatet med grå stikninger som bestilt fra gutten. Han liker markerte sømmer og ble veldig godt fornøyd med buksa. Det så utrolig gøy å sy når mottakeren blir stolt.


Litt om fremgangsmåten: Jeg prøver å bruke om igjen mest mulig fra originalbuksa. Linning og glidelås er veldig greit å sprette av i ett stykke. Denne buksemodellen trengte bare linning foran for bak er det strikk.

Innerlommene klippet jeg av så godt jeg kunne og bare krympet til den størrelsen jeg skulle. Ofte godt lommestoff å bruke videre.

Beltehempene sprettet jeg også av. Kjekt å slippe å sy på nytt. For og bakstykket prøvde jeg å sentrer om den buksepressen som allerede var i bukse. Kan være vanskelig å endre på en brett som virkelig har satt seg. Her er alle delene og det som var igjen av pappa-buksa:

Av restene kan jeg kanskje sy en vest, men det rakk jeg ikke i denne omgang. Det må i så fall til å skjøtes noen deler (kanskje med noen grå stikninger til glede for gutten) for å få store nok biter og bakstykket må nok i et annet stoff.