Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

fredag 31. januar 2014

Retro kjole til jul

Mor hadde et stykke stoff hun hadde fått av min tante for 30 år siden. Tanten min hadde hatt en ide om at mor kunne sy noen overaller til oss jentene av dette stoffet. Det er et ganske stødig litt møbel-aktig stoff så til overaller hadde det kanskje blitt fint på 70-tallet, men for 30 år siden hadde det jo blitt 80-tallet og da var det for sent. I alle fall - jeg syns det lignet mer på en kjole enn overaller til barna (egoistisk kanskje). Brukte mønster fra Alt-om-Håndarbeidet fra 2005, tror jeg det var. Retro stil på snittet, men jeg er litt mindre vågal i stoffvalget. Jeg måtte justere en del på snittet for å få det til min fasong. Er glad for prøvedukken da selv om den ikke kan justeres på alle mål så er den en god starthjelp. Kuttet også kraftig på ermene fordi jeg syns det er finere. Kjolen er foret med polyester. Glidelåsen jeg hadde i hus var ca 10cm kortere enn hva mønsteret krevde og med tanke på at den skulle bli enkel å ta av og på uten å være slangemenneske så endret jeg på snittet øverst i ryggen.