Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

søndag 5. mai 2013

Dukkeklær - Doll clothes

Jeg har surfet litt for å finne mønster på dukkeklær, men har vært litt skuffet av fangsten så jeg prøvde meg på å lage mønster selv og syns det ble ganske greit. Dukken er en gutt så da tvinges jeg til å sy noe annet enn kjoler, noe jeg sikkert hadde startet med om det var en jente-dukke. Jeg tok utgangspunkt i en liten body som dukken hadde for å få en ide om vidde og snittet i buksebaken. Det ble en pysj og en joggedress. Begge med lukket fot og med raglanermer. Pysjen har glidelås fremme og buksestrikk i halskanten for jeg syns den ble litt vid i halsen og vil bli videre med tiden i alle fall med den harde medfarten den får her i hus.
I've created a sewing pattern for this doll. The doll is a boy so I was "forced" not to go for dresses, but rather pyjamas and jump suit. You can download the pdf files at the bottom of this post.

Genseren her har åpning bak med en enkel borrelås øverst i halsen.
The sweather has a full opening in the back like a reversed jacket closed with a small velcro in the neck. Easy to put on for small fumbeling hands.

Her kan du laste ned mønster til buksen/trousers og genseren/sweather. (Link nå oppdatert - beklager at det har vært trøbbel med den en stund uten at jeg har merket det).