Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

onsdag 6. august 2008

Mammakjole

Og igjen har standardmønsteret mitt fått en kjole å bryne seg på - denne gangen en mammakjole. Jeg brukte standarmønsteret til bryst-stykket og så kikket jeg i helsekortet for å estimert magemål på det tidspunkt kjolen skulle brukes og så la jeg inn litt marginer og hoppet i det.


Understoffet er mikrosateng og oppå er det et litt stretchy blondestoff. Begge fra Stoff & Stil. Stroppene er tynn, rund strikk som er sydd fast fremme (via en liten stoffbit for å få det stødig og festet bak mellom ytterstoff og belegg med en knute slik at lengden kan justeres om nødvendig.

Øvre del og nedre del er sydd sammen som to separate deler og i sømmen sydde jeg på en gjennomsiktig strikk (lastin) for å ha noe å bli feit på (visste jo ikke hvor mye vann jeg kunne få i kroppen).
Brukte noen svarte sandaler, altså - ikke disse brune skoene. Ble litt stiligere.