Det er utrolig gøy å sy klær og diverse nytte-gjenstander. Det finnes alt for lite på internett om det å sy klær - så derfor startet jeg min egen blogg med mine inspirasjonskilder fordi jeg ønsker at andre skal gjøre det samme så vi kan inspirere hverandre.
I love to sew clothes and things for the house-hold. I decided to start my own blog with my own sources of inspiration because I love to read about others that do the same and I'd like to contribute to that. It's in norwegian, but some of the posts I'll translate to english as I hope I can do a better job than Google Translate.

lørdag 1. mars 2008

Ny symaskin (overlocker)


For å sitere meg selv: "....jeg tenker ikke å kjøpe sånn fancy overlock-maskin som syr med mange tråder samtidig..."
Akk ja, sånn feil kan man ta. Nå er det gjort. Har kjøpt fancy overlock-maskin som kan sy med 8 tråder samtidig om det skulle være behov, men det er det vanligvis ikke. Så mye som 8 tråder fordi det er en kombinert cover/overlock maskin. Dvs en maskin som kan sy tvilling/trippelsømmer (uten å kutte stoffet) og sy overlock sømmer hvor stoffet kuttes før det sys sammen og kastes over samtidig. Til nå er jeg superfornøyd bare fordi det er kjempegøy rent teknisk (liker å forstå og fasineres av hvordan sånn maskineri fungerer). Og det blir sømmer som ser profesjonelle ut.


Først gikk det med masse prøvelapper for å bli kjent med maskinen og lære og tre den. Deretter ble første produkt en søppelpose. Det sjønte jeg raskt at jeg trengte når maskinen klipper til stoffkantene og lager masse søppel. Kunne kjøpt det som tilleggsutstyr, men det er jo mye morsommere å lage det selv. Posen holdes oppe av at maskinen står på en klaff. Denne vil fungere som søppelpose når jeg syr på gode gamle Husqvarna'n også.