Gå til hovedinnhold

Varme barnevotter

Har ei lita jente som er fæl til å være kald på hendene. Vi har prøv mange slags votter. Storebror har hatt litt å arve og disse har funket for han som er varm av seg, men lillesøster er ikke så enkel i votteveien. Finnes masse ullvotter i butikkene, men da gjerne uten tommel for de aller minste babyene som ligger helt stille i vogna si og sover - ikke sånne som svinser rundt og mister vottene for hver meter. Så da var det bare å sy selv. Største problemet var å finne tid...

Jeg tok utgangspunkt i et vottemønster fra Ottobre (nr. 6/2010)

Jeg droppet mansjettene og forlenget mønsteret og utvidet det godt slik at vottene skulle kunne gå over tjukke dresser og boblejakker. Jeg sydde yttervott og for av samme stoff (noe ull jeg hadde liggende fra Stoff&Stil som jeg brukte til en kåpe tidligere). Forvottene var ca 4cm kortere enn yttervottene.

På forvottene sydde jeg på noen bånd ved vristen og tredde en strikk i denne løpegangen.

På yttervotten lot jeg det være hull i sammensyingen mellom den svarte og hvite knappenåla (for å få stroppen gjennom) og stoppet sammensyingen ved den gule knappenåla.

Til slutt brettet jeg yttervotten inn og sydde en søm slik at det ble en løpegang til å tre neste strikk gjennom.

Populære innlegg fra denne bloggen

God-symaskinen min

Husqvarna 2000, modell 63 40, knall orange, made in Sweden. Denne kjøpte jeg brukt for noen år siden, da var den ca. 20 år gammel. Det kostet meg ca. 2000,-. Jeg var student og ville ha en god og billig maskin. Mor har en enda eldre Husqvarna som fortsatt går og jeg tok det som et kvalitetsstegn. Jeg har bare prøvd Bernina og Husqvarna maskiner i mitt liv og da foretrekker jeg sistnevnte. Jeg lurer litt på å kjøpe ny for jeg mangler søm som kaster over og syr samtidig (jeg bruker å kalle det overlock, men jeg føler jeg blir misforstått når jeg sier det - for jeg tenker ikke å kjøpe sånn fancy overlock-maskin som syr med mange tråder samtidig...???). Uansett - jeg er veldigfornøyd når jeg ser bort fra den manglende sømmen. Maskinen har sånn derre fasinerende godt, gammeldags hullkort-lignende prinsipp hvor en setter i en plugg bakpå med 4 ulike prydsømmer. Jeg bruker det nesten ikke det for jeg syns sømmene er litt sukkersøte, men elastisk søm har jeg brukt litt. Så her går det i rett s...

Ullkåpa er "ferdig"

Slik ble kåpa til slutt - i allefall til premieren. Blir nok noen flere snøkrystaller bak. Knappene ble ikke plassert helt slik som jeg hadde tegnet det i utgangspunktet, men det må jo bli litt etter hvilke knapper jeg bestemte meg for (det var ikke lett!!! knapper betyr utrolig mye for hvordan hele følelsen for plagget oppleves). Ble til slutt ganske fornøyd med knappeplasseringen og jeg hadde trodd jeg måtte til med mer mye knyter og skjulte knapper inni kåpa for å holde den på plass, men foreløpig er det ingenting annet enn de knappene som er synlige. Det blir kanskje noen hekter på magen slik at den ikke spriker og slik at det ikker ser ut som at jeg har bommet på tverr-sømmen midt foran. Lommene hadde jeg først plassert i sidesømmene, men så fant jeg ut at de måtte plasseres i de fremste sidesømmene. Det ble mye finere og mindre klumpete i hoftene.

Drage

Dette er jo ikke akkurat et klesplagg, men det var fryktelig morsomt å sy likevel. Stoffet (nervøs chenille) hadde jeg egentlig kjøpt for å sy en genser, men siden det var kjøpt på postordre så var ikke fargen helt den jeg hadde tenkt når det kom frem. Men billig var det og så passet jo fargene perfekt til en drage. Mønsteret fant jeg i et "Alt om håndarbeide" blad. Den mangler øyne enda. (Bare ett av mange eksempler på at jeg syns det er litt kjedelig å gjøre den aller siste finishen på ting). Dragen er ganske stor - ca. 50 cm fra isse til halespiss.