Gå til hovedinnhold

Voksendongeri til barnedongeri

En dongeribukse str 38 skulle bli til en dongeribukse str 104. Jeg brukte mønster fra Ottobre (nr.1/2011 mod. 29).

Kan ikke si jeg ble heelt fornøyd med denne. Ble litt for mange rotete linjer slik jeg klippet stoffet sammen med de linjene som allerede var i mønsteret.

Hadde først tenkt å kutte helt ut sidelommer, men det ble for ukult. Hjalp litt med å ta en av de originale baklommene til sidelomme.

Populære innlegg fra denne bloggen

God-symaskinen min

Husqvarna 2000, modell 63 40, knall orange, made in Sweden. Denne kjøpte jeg brukt for noen år siden, da var den ca. 20 år gammel. Det kostet meg ca. 2000,-. Jeg var student og ville ha en god og billig maskin. Mor har en enda eldre Husqvarna som fortsatt går og jeg tok det som et kvalitetsstegn. Jeg har bare prøvd Bernina og Husqvarna maskiner i mitt liv og da foretrekker jeg sistnevnte. Jeg lurer litt på å kjøpe ny for jeg mangler søm som kaster over og syr samtidig (jeg bruker å kalle det overlock, men jeg føler jeg blir misforstått når jeg sier det - for jeg tenker ikke å kjøpe sånn fancy overlock-maskin som syr med mange tråder samtidig...???). Uansett - jeg er veldigfornøyd når jeg ser bort fra den manglende sømmen. Maskinen har sånn derre fasinerende godt, gammeldags hullkort-lignende prinsipp hvor en setter i en plugg bakpå med 4 ulike prydsømmer. Jeg bruker det nesten ikke det for jeg syns sømmene er litt sukkersøte, men elastisk søm har jeg brukt litt. Så her går det i rett s...

Bæresele

Jeg skulle først sy en mei tai, men så syns jeg det var så knotete å knytte de stroppene så de ble klippet kortere og gjort om til en sele i stedet.

Klesklypepose

Har sett klesklypeposer som ser så greie ut på diverse steder på nettet så da ville jeg sy min egen. Den er sydd av dobbel flanell. Jeg begynner med å vrengsy hullet og så er det bare å sy sammen for- og bakstykket og feste på et belte med klips. Viste seg at posen var praktisk til blåbærplukking i en rosinboks oppi posen, spesielt hvis en må stå i stige for å komme til blåbæra (kanskje ikke det vanligste stillingen for blåbærplukking).