Gå til hovedinnhold

Sy- og broderimaskin


Jeg har investert i syglede og dermed en kombinert sy- og broderimaskin av typen Singer Quantum Futura CE150. Den kom i hus for over et år siden, men jeg har visst verken blogget om den eller en del av de syprosjektene den har blitt utsatt for. Jeg brukte å holde hardt på at broderi er noe en gjør med flid og for hånd. Akk, så har det prinsippet falt i grus det også. Det var vel forrige gang jeg satt og sirlig broderte et motiv på et lite plagg og tenkte at det gikk da fryktelig tregt. Jeg har fortsatt et prinsipp igjen at jeg i størst mulig grad ønsker å lage motivet og broderiet selv slik at broderiet ikke bare blir en slags "utskrift".

Singeren syr godt både i tykt og tynt, syns jeg. Broderienheten også. Trøblet litt med trådspenningen i starten, men nå begynner jeg å kjenne den bedre og følger ikke oppskriftsboken like slavisk. Automatiske knapphull er fantastisk. Fast innstilling på at nålen skal stoppe oppe eller nede er også fantastisk. Det eneste jeg kan klage på er at den er passer litt for nøye på og sier fra om feil med å pipe, noe som ikke er så gunstig når en skal prøve å sy så stille som mulig

Populære innlegg fra denne bloggen

God-symaskinen min

Husqvarna 2000, modell 63 40, knall orange, made in Sweden. Denne kjøpte jeg brukt for noen år siden, da var den ca. 20 år gammel. Det kostet meg ca. 2000,-. Jeg var student og ville ha en god og billig maskin. Mor har en enda eldre Husqvarna som fortsatt går og jeg tok det som et kvalitetsstegn. Jeg har bare prøvd Bernina og Husqvarna maskiner i mitt liv og da foretrekker jeg sistnevnte. Jeg lurer litt på å kjøpe ny for jeg mangler søm som kaster over og syr samtidig (jeg bruker å kalle det overlock, men jeg føler jeg blir misforstått når jeg sier det - for jeg tenker ikke å kjøpe sånn fancy overlock-maskin som syr med mange tråder samtidig...???). Uansett - jeg er veldigfornøyd når jeg ser bort fra den manglende sømmen. Maskinen har sånn derre fasinerende godt, gammeldags hullkort-lignende prinsipp hvor en setter i en plugg bakpå med 4 ulike prydsømmer. Jeg bruker det nesten ikke det for jeg syns sømmene er litt sukkersøte, men elastisk søm har jeg brukt litt. Så her går det i rett s...

Ullkåpa er "ferdig"

Slik ble kåpa til slutt - i allefall til premieren. Blir nok noen flere snøkrystaller bak. Knappene ble ikke plassert helt slik som jeg hadde tegnet det i utgangspunktet, men det må jo bli litt etter hvilke knapper jeg bestemte meg for (det var ikke lett!!! knapper betyr utrolig mye for hvordan hele følelsen for plagget oppleves). Ble til slutt ganske fornøyd med knappeplasseringen og jeg hadde trodd jeg måtte til med mer mye knyter og skjulte knapper inni kåpa for å holde den på plass, men foreløpig er det ingenting annet enn de knappene som er synlige. Det blir kanskje noen hekter på magen slik at den ikke spriker og slik at det ikker ser ut som at jeg har bommet på tverr-sømmen midt foran. Lommene hadde jeg først plassert i sidesømmene, men så fant jeg ut at de måtte plasseres i de fremste sidesømmene. Det ble mye finere og mindre klumpete i hoftene.

Drage

Dette er jo ikke akkurat et klesplagg, men det var fryktelig morsomt å sy likevel. Stoffet (nervøs chenille) hadde jeg egentlig kjøpt for å sy en genser, men siden det var kjøpt på postordre så var ikke fargen helt den jeg hadde tenkt når det kom frem. Men billig var det og så passet jo fargene perfekt til en drage. Mønsteret fant jeg i et "Alt om håndarbeide" blad. Den mangler øyne enda. (Bare ett av mange eksempler på at jeg syns det er litt kjedelig å gjøre den aller siste finishen på ting). Dragen er ganske stor - ca. 50 cm fra isse til halespiss.