Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra januar, 2012

Prosjekt 3 bukser 2 mest mulig - Project 3 trousers 2 as much as possible

Jeg var en tur innom Wearhouse hvor det var 10 kr marked på diverse bukser. Jeg hadde ikke lyst på noen av buksene selv, men tenkte at det kunne funke som billig stoff til barnetøy. Så jeg kjøpte i så store størrelser og så baggy varianter jeg kunne finne av de med relativt mykt stoff og så for meg mange kjekke syprosjekter. Bukser, kjoler, hjelmlue, tøfler, vesker, lekedyr... mange muligheter. Det ble to cordfløyelbukser og en dongeribukse. I went by a sale with very cheap trousers and I would never wear those myself, but I thought it might be fun to create clothes for my children with it - just as cheap fabric. I bought the larges trousers that I found with as soft fabric as possible.

Snuppebukse fra voksenbuse - Baby girls trousers from adult trousers

Første delprosjekt ut: Rosa cordfløyel-selebukse til snuppa. Jeg brukte mønster fra Ottobre (nr.1/2011 tror jeg). Her gikk låra av den rosa fløyelsbuksa med. Til forstykkene på bena brukte jeg litt av lommene og beltehempene også for litt ekstra pynt. First project: Pink cord-trousers for my little girl. Pattern from Ottobre (no. 1/2011 I think). For the front pieces I've used parts of the original pockets for som extra finish. La til mørk lilla ribb fra Stoff&Stil for å få litt kontraster til den litt blasse rosa looken. Added some dark purple jersey to obtain some contrast to the faded look of the pink cord and I think jersey is in general a good comfy and practical choise for a baby. Og for å få litt jentepynt freste jeg opp et broderi via Inkscape og mitt eget stingsettingsprogram og syns det ble veldig greit (i alle fall sett i forhold til tidsbruken, at snuppa sov hele prosjektet gjennom og at jeg fikk til broderinga på første forsøk). Er fare for at jeg komme

Bukse 2 Hjelmlue

Denne gangen var det bukse2hjelmlue. Har tatt utgangspunkt i et gratismønster jeg fant her fra Petchy. Brukte samme broderi som jeg brukte på selebuksa. Ett broderi på hver side, speilvendt. Inni lua er det fleece. Stikningen går litt opp bak fordi det er strikk i nakken.

Voksendongeri til barnedongeri

En dongeribukse str 38 skulle bli til en dongeribukse str 104. Jeg brukte mønster fra Ottobre (nr.1/2011 mod. 29). Kan ikke si jeg ble heelt fornøyd med denne. Ble litt for mange rotete linjer slik jeg klippet stoffet sammen med de linjene som allerede var i mønsteret. Hadde først tenkt å kutte helt ut sidelommer, men det ble for ukult. Hjalp litt med å ta en av de originale baklommene til sidelomme.

Bukse 2 forklekjole

Her er forklekjole sydd av fløyelsbuksa. Samme broderi som før bare lagt til en variant også. Har også brukt en av sømmene på symaskinen med må stjerner på en snor. Litt stæsjing. Vurderte å sy på noen pynteknapper også, men syns det er litt plaging av baby som må kravle rundt på knappene. Har brukt syangivelsen til Ohelene . Selve mønsteret er selvlagd og med forbedringspotensiale (syns det ble mer H form enn A form), men på babyen blir det nå en annen form enn når den henger på en kleshenger.